تاثیر روشنایی در طراحی دکوراسیون داخلی
شروع برای طراحی دکوراسیون داخلی بدون توجه به روشنایی مانند تیپ زدن و بیرون رفتن برای شام و خوردن تنها سیب زمینی سرخ کرده است! سیب زمینی سرخ کرده ممکن است عالی باشد، اما شما بسیاری از غذاهای خوشمزه را از دست میدهید. نورپردازی ماهرانه بعد دیگری را به فضا میبخشد و پروژه طراحی داخلی را زنده میکند. روشنایی اصولی به فضا عمق میدهد و توجه را به چشمگیرترین مناطق جلب میکند. همه چیز در مورد تعادل نور، سایه و دمیدن انرژی به فضای داخلی است. در این بررسی از وبسایت «مترینو» به طور کامل در مورد تاثیر روشنایی در طراحی دکوراسیون داخلی صحبت میکنیم.
روشنایی در طراحی دکوراسیون داخلی چقدر مهم است؟
نورپردازی به اندازه سایر عناصر طراحی داخلی مهم است. نور خوب فضا را تغییر داده و دگرگون میکند. طراحان از نور و سایه استفاده میکنند تا فضا دارای احساس و زندگی باشد. فرض کنید میخواهید یک تاثیر یک تابلوی هنری را روی یک دیوار بیشتر کنید، برای این کار به چراغ در بالای تابلو و جهت نور به سمت پایین نیاز دارید تا تابلو بسته به کم نور بودن اطراف خود بتواند جلب توجه کند.
نور تحریک بصری ایجاد میکند؛ به این معنی که شما همیشه به سمت روشنترین نقطه در یک اتاق میروید، بنابراین از نور برای برجسته کردن ویژگیهای خاص در فضا استفاده میشود تا هم هنری و هم عملکردی باشد. همچنین روشنایی مناسب در منطقه غذاخوری میتواند آرامش بیشتری را در فضا حاکم کند و جذابیت ظاهری هر غذا و وسوسه بیشتر برای خوردن آنها را افزایش دهد. درحقیقت، ترکیب هنرمندانه و استفاده اصولی از روشنایی در معماری داخلی منجر به افزایش جذابیت و تبلور احساسات در آدمی میشود.
در ادامه به تاثیر روشنایی در طراحی دکوراسیون داخلی اشاره میکنیم:
- نور لحن فضا را تنظیم میکند (دنج، پر جنب و جوش، آرام یا رمانتیک)
- نورپردازی خوب جزییات عناصر دکوری را به خوبی نشان میدهد.
- روشنایی حرفهای توجه را به آثار هنری، مبلمان و سایر عناصر جلب میکند.
- نور به هدایت چشم در یک فضا برای حرکت راحت و امن کمک میکند.
- نورپردازی خوب باعث میشود فضاها مختلف خانه پویا و متعادل به نظر برسند.
- روشنایی اصولی باعث بهره وری بیشتر میشود (مطالعه، آشپزی و غیره)
- نور طبیعی خلق و خو را بهتر میکند و آرامش را بیشتر خواهد کرد.
- نورپردازی خوب باعث میشود اتاقهای کوچک بزرگتر به نظر برسند.
- چیدمان اصولی روشنایی میتواند مصرف انرژی را کاهش دهد.
- نور مناسب باعث کاهش فشار چشم و افزایش سلامت روان میشود.
انواع روشنایی در طراحی دکوراسیون داخلی چیست؟
برای ایجاد یک فضای داخلی جذاب و عملکردی، ترکیب چهار نوع اصلی نورپردازی از جمله نورپردازی محیطی، کاری، تاکیدی و تزیینی ضروری است. هر کدام از این روشهای روشنایی هدف مشخصی را دنبال میکنند و وقتی در کنار هم به صورت اصولی قرار میگیرند، هر فضا را به یک محیط هماهنگخیرهکننده تبدیل میکند. در ادامه به این چهار نوع سیستم نورپردازی اشاره میکنیم:
- نورپردازی محیطی مانند چراغ خطی فضا را به طور یکنواخت روشن میکند. این سیستم روشنایی یک سطح روشنایی راحت و بدون تابش خیره کننده ایجاد میکند و به افراد امکان میدهد با خیال راحت حرکت کنند و وظایف خود را انجام دهند.
- نورپردازی کاری متمرکز در یک فضای خاص است و برای فعالیتهایی مانند مطالعه، آشپزی یا کار کردن کاربرد دارد. این نوع روشنایی معمولاً از طریق چراغهای رومیزی، چراغهای زیر کابینتی و چراغهای آویز اجرا میشود.
- نورپردازی تاکیدی برای برجسته کردن ویژگیهای خاص یک فضا مانند آثار هنری، گیاهان یا جزئیات معماری استفاده میشود. این نوع نورپردازی عمق و بعد را به فضا میفزاید و نقاط کانونی ایجاد میکند که چشم را به سمت خود میکشاند.
- نورپردازی تزیینی مانند لوسترها و دیوارکوبها به خودی خود به عنوان عناصر هنری عمل میکنند. در حالی که این سیستم روشنایی نور کافی را برای فضا فراهم میکند، نقش اصلی آنها کمک به زیبایی شناسی کلی فضاست.
نور روز چه تاثیری در طراحی دکوراسیون داخلی دارد؟
نور روز یک عامل مهم در طراحی فضا برای همه طراحان است. طراحان داخلی نحوه ورود نور طبیعی به هر محیط را بررسی میکنند تا تعادل خوبی بین نور طبیعی و مصنوعی ایجاد کنند. نور روز به یک اتاق خواب با آشپزخانه احساس سرزندگی و گشایش میدهد. نور طبیعی در بهبود خلق و خو و انرژی گرفتن موثر است. از طرفی، توجه به این نکته مهم است که نورهای مصنوعی هنوز هم در جایی که نور روز وجود دارد نقش اساسی ایفا میکنند. از نور مصنوعی برای روشن کردن نقاط تاریک در آشپزخانه، اضافه کردن نور بیشتر به یک منطقه کاری یا افزایش جلوه آثار هنری استفاده میشود.
نوارهای LED خطی میتواند ویژگیهای مهم اتاق را برجستهتر کنند و ممکن است در ترکیب با نور طبیعی به فضا آرامش بیشتری دهند. راه حل کلیدی مدیریت گزینههای مختلف روشنایی برای زمانهای مختلف روز با استفاده از ترکیبی از نور روز و نور مصنوعی است. برای دستیابی به نتایج بهینه، بررسی موقعیت انتشار نور روز در اتاق و قرار گیری کاربردی نور مصنوعی ضروری خواهد بود.
نورپردازی دکوراتیو در طراحی دکوراسیون داخلی چیست؟
نورپردازی تزیینی مانند یک چراغ آویز چیزی بیش از افزودن اشیاء جذاب به اتاق است. چشم شما ممکن است به یک چراغ آویز بزرگ در اتاق خواب کشیده شود، اما چند چراغ آویز کوچک در هر طرف اتاق میتواند کل فضا را روشن کند و عملکرد شما را بهبود بخشد. نورپردازی تزیینی مهم است، اما یک طراح خوب آن را با سبک معماری داخلی ترکیب میکند تا بهترین نتیجه را به دست آورد. برای مثال، شما میتوانید فقط نور تزیینی را برای تماشای تلویزیون روشن کنید، یا کتاب خود را زیر یک چراغ زیبا بخوانید، یا از یک غذای خوشمزه لذت ببرید. اگر روشنایی دکوراتیو به صورت اصولی در فضا قرار گیرد، هم بر عملکرد راحت افراد و هم بر زیبایی تاثیر میگذارد.
نورپردازی معماری در طراحی دکوراسیون داخلی چیست؟
نورپردازی معماری ترکیبی از نورهای مخفی قرار گرفته در معماری است. نورهای پایین، نورهای بالا، چراغهای نواری LED، واشرهای کف و غیره جدر این دسته قرار میگیرند. آنها هم برای تأکید بر عناصر داخلی و هم برای تامین روشنایی استفاده میشوند. هنگامی که این نور در مناطقی مانند کابینتهای آشپزخانه، کمد دیواری و سایر مناطق مشابه استفاده میشوند، عمق بیشتری را به فضا میدهند.
در یک خانه قدیمی، ممکن است گچ کاری جالبی وجود داشته باشد که میتوان آن را با نورپردازی معماری برجسته کرد، یا دارای ستونهایی باشد که از پایین نور بگیرند تا ابهت خود را بیشتر نشان دهند. نورپردازی معماری نیز برای هدایت چشمان شما از فضاها به اتاق مجاور، در امتداد راهرو یا بالا رفتن از پلهها مفید است. قرار دادن چند چراغ با نوردهی به سمت بالا در نزدیکی درب یا در آستانه پنجره میتواند نمای ساختمان را جذابتر کند.
برای پروژه طراحی داخلی به چه کیفیت نور نیاز است؟
چراغهای LED همان چیزی هستند که امروزه همه استفاده میکنند، اما کیفیت تک تک چراغها تاثیر زیادی بر فضا دارد. طراحان همیشه به کیفیت دمای رنگ و قوام رنگ فکر میکنند. شاخص رندر رنگ (CRI) بالاتر از 90 طبیعیترین نور را ارائه میدهد. این شاخص مقداری است که نشان میدهد نور چقدر میتواند رنگ واقعی اشیای داخل فضا را نشان دهد. رنگهای قرمز، آبی تیره و سبز پررنگ زمانی که با نور CRI بالا برجسته میشوند، بسیار واقعیتر به نظر میرسند.
اگر از چند چراغ با نوردهی به سمت پایین در یک فضا استفاده میکنید، به خصوص با دیوارهای سفید یا خنثی، به ثبات دمای رنگ برای همه چراغها نیاز دارید. این ویژگی در کلوین اندازه گیری میشود. نورپردازی معماری میتواند رنگ نور کمی سردتر و حدود 12700 کلوین داشته باشد. همچنین روشنایی تزیینی مانند چراغهای رومیزی، چراغهای دیواری و آویزها با رنگ گرمتر به اندازه 2400 کلوین نیاز دارد. وظیفه طراح ایجاد هماهنگی است. او میتواند از چراغهای سقفی و نوردهی به سمت بالا با 2700 کلوین استفاده کنید و نور تزیینی با نوردهی به سمت پایین را روی 2400 کلوین بگذارد. سپس نوارهای LED توکار میتوانند گرمای رنگی مشابه نورپردازی تزیینی را به شما بدهند.
خرید بهترین سیستم روشنایی از مترینو
سیستم روشنایی شما در دکوراسیون داخلی مانند جواهراتی هستند که میدرخشند. اینها اغلب چراغهای آویز، لوستر، چراغهای دیواری، نور خطی یا سایر موارد هستند. هدف آنها میتواند عملکردی یا زیبایی شناختی باشد. به عنوان مثال، میتوان از یک چراغ آویز برای برجسته کردن یک اثر هنر دیواری استفاده کرد. به همین ترتیب، میتوان از یک چراغ تاکیدی برای روشن کردن یک گوشه کسل کننده از فضا نیز بهره برد.
ما در مترینو به شما کمک میکنیم تا بهترین روشنایی را برای طراحی داخلی خود تهیه کنید. همه کارفرمایان، معماران داخلی و شرکت طراحی داخلی میتوانند از انواع چراغ و روشنایی ما برای دکوراسیون داخلی مسکونی، اداری، تجاری و غیر استفاده کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر با تیم کارشناسان ما تماس بگیرید.